Dedalus.pl tanie książki wczytuję dane...
ISBN: 978-83-7579-300-0
Realizacja zamówienia: 48 h godzin
Sprzedanych produktów: 3
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawnictwo: Galaktyka

Jesteśmy uzależnieni od soli, cukru i tłuszczu. Najwięksi producenci żywności używają tych trzech prostych składników do tworzenia jak najbardziej kuszących produktów jak najmniejszym kosztem.

W książce Sól, cukier, tłuszcz, wyróżniony Nagrodą Pulitzera dziennikarz śledczy Michael Moss opisuje, w jaki sposób doszło do takiej sytuacji. Jego sugestywna, barwna opowieść, przeplatana jest historiami zaczerpniętymi z poczynań niektórych spośród najbardziej znanych (i dochodowych) przedsiębiorstw i marek ostatniego półwiecza. Drobiazgowe i wnikliwe badania mocno osadzają tę pozycję w realiach i pozwalają spojrzeć na problem z innej perspektywy.

To otwierająca oczy, zdumiewająca podróż za kulisy świata producentów wysoko przetworzonej żywności. Po jej odbyciu możesz zmienić swoje nawyki żywieniowe. Na zawsze.

Czy jesteś gotowy na poznanie prawdy o tym, co wkładasz do koszyka Żywy, błyskotliwy reportaż Mossa nie pozostaje obojętny na przyjemności płynące z konsumpcji śmieciowego jedzenia - ociekającego apetycznym tłuszczykiem i wyzwalającego w mózgu uczucie przyjemności - a zarazem bezlitośnie analizuje stojące za jego produkcją manipulacje, mające tylko jeden cel: zyski.

Bardzo smakowite, a zarazem skręcające kiszki spojrzenie na żywność, którą kochamy, a jednocześnie jej nienawidzimy.
Publishers Weekly

Lektura obowiązkowa dla świadomego konsumenta
The Wall Street Journal



Galaktyka 2014, ISBN: 978-83-7579-300-0, 160x240, 456 s., oprawa miękka


Książka

  • ISBN: 

    9788375793000

W związku z zamknięciem księgarń stacjonarnych wprowadzamy DARMOWĄ dostawę do punktów odbiorczych Paczki w Ruchu dla zamówień o wartości minimum 50 zł.