Książka w całości jest poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji.
Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.
Odbiorcy:
• osoby, które cenią włoską kuchnię,
• wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i aromatyczne dania.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
• zawiera ponad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania,
• pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii,
• w poradniku znajdują się szczegółowe informacje dotyczące między innymi użytych w przepisach składników,
• pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię,
• zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.
Jedność 2017, ISBN: 9788379718061, 220x268, 256 s., oprawa twarda