Dedalus.pl tanie książki wczytuję dane...
ISBN: 9788327125293
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Sprzedanych produktów: 8
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawnictwo/Producent: Publicat

"Miska szczęścia" to propozycja dla wszystkich, którzy lubią niebanalne, ale jednocześnie bardzo proste posiłki. W tym niepozornym naczyniu możesz podać pożywne, pyszne i kolorowe dania. Chociaż moda na bowl food przybyła do nas z Azji, z przystankiem na Hawajach, to ma również swoje odbicie w polskich tradycjach kulinarnych.

Zainspiruj się lokalnymi i sezonowymi składnikami, wybierz ulubione dodatki, przypraw miłością i szczyptą improwizacji. Podaj w ulubionej misce. I rozkoszuj się tym, co najlepsze.

Zrób "Miskę szczęścia po polsku. Tu i teraz.

10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.

O ksiażce słowami innych:

W smakowitej misie Laury Osęki spotkały się same dobra. Szczere i autentyczne, przypominają o sensie jedzenia – bezcennej prostocie w czasach nadmiaru. Otulają ciepłem, nie tylko w chłody, a ich dobroduszna energia płynie prosto z serca. Szczęście jest tuż obok. Wystarczy sięgnąć po ukochaną miskę.

Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu "KUKBUK”

Podoba mi się idea tej książki, bo utwierdza mnie w przekonaniu, że inspiracją do pysznego i zdrowego gotowania może być wszystko. Pora roku, wspomnienia, wycieczka na targ, ale i naczynie, jakim jest miska. Przypomnij sobie. To pierwsze naczynie, z którego jedzą dzieci. Idealne na każdą porę dnia. Doskonałe na zupę, sałatkę czy poranną owsiankę. O tym jest ta książka – o codziennym, zdrowym i kolorowym gotowaniu. Smacznego!

Grzegorz Łapanowski, kucharz, właściciel Food Lab Studio, założyciel Fundacji "Szkoła na widelcu"

A book full of fresh AND unique ideas, which also covers the basics. Prepare to be surprised – Laura's food is simple yet innovative. I wish I'd had it when I was 20.

/Książka pełna świeżych i unikatowych pomysłów, która zawiera też podstawy. Przygotuj się na niespodziankę – jedzenie Laury jest proste, ale innowacyjne. Szkoda, że nie było tej książki, gdy miałam 20 lat./

Zuza Zak, autorka książki "Polska. New Polish Cooking”; zuzazak.com

O twórcach książki:

Laura Osęka, gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.

Jarosław Roger Berdak, syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.

Publicat 2018, ISBN: 9788327125293, 170x222, 208 s, oprawa miękka

 

Promocja!

DARMOWA dostawa do punktów odbiorczych Paczki w Ruchu dla zamówień o wartości minimum 50 zł.