Dedalus.pl tanie książki wczytuję dane...
ISBN: 9788373862395
Realizacja zamówienia: 48 h godzin
Sprzedanych produktów: 6
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawnictwo: Nowy Świat

W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i kultury kulinanej. Warto te perełki ocalić od zapomnienia. Wiele z przepisów sprzed setek lat z różnych przyczyn nie nadaje się do zastosowania, więc trzeba przeprowadzić mały ilfting, spróbować trochę je odchudzić, ująć im nieco tuczącychl dodatków, a potem przełożyć na współczesną technikę wykonania, zachowując w miarę możliwości smak, coś z ducha potraw, które także dziś powinny smakować. Warto pokazać, co było wspaniałego w tradycyjnym przygotowywaniu potraw i co należy pamiętać. Historia kuchni, obecna w każdym przepisie, to przecież cząstka dziejów kraju i ludzi.

Nowy Świat 2007, ISBN: 9788373862395, 144x204, 160 s., oprawa miękka

Książka

  • ISBN: 

    9788373862395

 

Promocja!

 

DARMOWA dostawa do punktów odbiorczych Paczki w Ruchu dla zamówień o wartości minimum 50 zł.