Dedalus.pl tanie książki wczytuję dane...
ISBN: 9788376427621
Realizacja zamówienia: 48 h godzin
Sprzedanych produktów: 5
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawnictwo: Pascal

Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach! Sekret smaku tkwi w umiejętności łączenia. Gałka muszkatołowa i grzyby, jałowiec i pieprz cayenne, lukrecja i kurkuma, oregano i sos rybny? Okoń morski z wanilią, mus czekoladowy z solą? Rozum mówi "nie", zmysły krzyczą "tak, tak, tak!". Przyprawy mają moc wyzwalania emocji. Dodają daniu charakteru, sprawiają, że smak pamiętamy na długo, a zapach pozostaje z nami na zawsze. Poznaj bliżej przyprawy: - rozgrzewające (ziele angielskie, imbir, gorczyca, goździki) - korzenne (tymianek, kurkuma, kmin) - orzechowe (czarnuszka, kozieradka, rozmaryn) - orzeźwiające (kardamon, jałowiec, mięta) - słone (sos sojowy, umami) - słodkie (szafran, lukrecja, wanilia) Ewa Malika Szyc-Juchnowicz Finalistka programu Top Chef. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych w Polsce szefowych kuchni, nominowana do nagrody Kobieta Szef przez Gault&Millau. Urodziła się i wychowała w Algierii. Jej imię - Malika - znaczy "królowa", a ona sama zapracowała na miano królowej smaku. Fascynuje ją kuchnia ognia, uwielbia wyraziste smaki, kocha kuchnię północnej Afryki i Francji z domieszką najlepszych polskich tradycji. Afrykańskie dzieciństwo i słowiańska krew - o tajemnej sile przypraw Malika wie wszystko! Maciej Nowak Ta książka pachnie przyprawami i kusi potrawami. Warto udać się z Maliką w podróż pełną smaków po najpyszniejszych rejonach świata. Ja się wybieram! Grzegorz Łapanowski

Pascal 2016, ISBN: 978-83-7642-762-1, 166x242, 240 s.,oprawa twarda

Książka

  • ISBN: 

    9788376427621

 

Promocja!

 

DARMOWA dostawa do punktów odbiorczych Paczki w Ruchu dla zamówień o wartości minimum 50 zł.