Dedalus.pl tanie książki wczytuję dane...
ISBN: 9788380491311
Realizacja zamówienia: 48 h godzin
Sprzedanych produktów: 6
Koszt wysyłki od: 5.90 PLN
Wydawnictwo: Czarne

Kiedy mąż dziennikarki Ann Mah, Calvin, otrzymuje posadę dyplomaty w Paryżu, Mah - od zawsze pasjonatka kuchni i miłośniczka Francji - zaczyna planować gastronomiczne podróże we dwoje. Jednak wkrótce Calvin zostaje wysłany do Iraku na roczną misję, a wizja romantycznego życia w Mieście Świateł szybko się rozwiewa. Podobnie jak Julia Child, Ann postanawia znaleźć dla siebie miejsce w zupełnie nowym otoczeniu. W trakcie wycieczek po Paryżu i podróży po okolicznych miasteczkach Francji walczy z samotnością za pomocą symbolu francuskiego comfort food - cassoulet. Odsłania co się tak naprawdę kryje za daniami typowymi dla kolejnych miejsc, bada historię potraw i ich smak - od wołowiny po burgundzku do najbardziej chrupiących gryczanych naleśników. A gdzieś między Paryżem i południem Francji odkrywa również kilka życiowych mądrości. Sztuka jedzenia po francusku to także bohaterowie z krwi i kości - szefowie kuchni, farmerzy i restauratorzy - oraz wypróbowane przez autorkę tradycyjne przepisy. Lektura tej książki sprawi, że ruszysz prosto do kuchni i zapragniesz odwiedzić Paryż. Zabawna, inteligentna, bardzo przyjemna opowieść o miłości do jedzenia, rodziny i Francji. "Doskonałe składniki - przygotowane z wyczuciem i elegancko podane. Naprawdę smaczna książka." Peter Mayle, autor Roku w Prowansji"

Black Publishing 2015, ISBN: 978-83-8049-131-1, 264 s., oprawa miękka

Książka

  • ISBN: 

    9788380491311

W związku z zamknięciem księgarń stacjonarnych wprowadzamy DARMOWĄ dostawę do punktów odbiorczych Paczki w Ruchu dla zamówień o wartości minimum 50 zł.